Over ons

Wat is Perron 16

De ontmoetingsplaats op het Smidsplein is opgericht door stichting ‘Perron16’.

De stichting wil een plek creëren waar iedereen welkom is, waar je een praatje kunt maken, waar je vragen kunt stellen en een luisterend oor wordt geboden en waar altijd een kopje koffie of thee klaar staat.

Na of voor een reis met de trein bevind je je op het perron. Dit is een plek waar je tot rust mag komen en mag nadenken over je volgende bestemming.

Misschien vind je het wel heel ontspannend om te reizen en geniet je van de rust die de restaurants op het perron bieden. Er is altijd wel iemand die je kunt aanspreken met vragen over je reis, er is altijd wel een plek om een kopje koffie te drinken en je kunt altijd een praatje maken. Dit staat ook centraal bij Perron16: een plaats waar je welkom bent, tot rust kunt komen en waarvandaan je ook weer verder kunt.

Missie en visie

In ons dorp Voorthuizen, waar we inlevend omgaan met mensen, nemen we onze plek in. We zijn graag een plek van rust, waar we aan iedereen de ruimte willen geven. De focus ligt op elkaar ontmoeten. Hier hoeven mensen even helemaal niets

Perron 16 vervult een diaconale opdracht tot naastenliefde en goed doen

Doelstelling

Perron16 wil voorbijgangers en vaste bezoekers, op een gastvrije en laagdrempelige manier activiteiten aanbieden die de onderlinge ontmoeting, ontspanning en ondersteuning stimuleren.

Speelotheek Het Wagonnetje

Speelotheek “Het Wagonnetje” is een uitleen van tweedehands speelgoed. Het speelgoed wordt uitgeleend voor een periode van vier weken. Alle ouders, verzorger, opa’s en oma’s zijn van harte welkom!

SPELREGELS

Voor een borg van 5 Euro mag u 4 stuks speelgoed meenemen. Bij inleveren van het speelgoed krijgt u deze borg weer terug. Iedereen mag speelgoed komen lenen. Wij zullen uw naam registreren zodat we eventueel contact kunnen opnemen wanneer het geleende niet tijdig teruggebracht wordt.

Elke 1e woensdag en 3e donderdag van de maand.

Tussen 13:30 en 15:00 uur

Mailadres

speelotheekwagonnetje@gmail.com

Maaltijden

Elke tweede woensdag en vierde maandag van de maand is het mogelijk in Perron16 een maaltijd te nuttigen. Tegen een kleine onkostenvergoeding kunt u hier aan deelnemen. Inschrijven is noodzakelijk. De inschrijflijst vind u op tafel of in het informatie rek.  Het beschikbaar aantal plaatsen in beperkt dus wees er op tijd bij.

Elke tweede woensdag en vierde maandag van de maand.

Website

www.diaconaalnetwerk.nl

Diaconaal netwerk

Hulp nodig bij uw administratie, computergebruik, belastingvragen en dergelijke? Wij helpen u graag bij het oplossen van problemen, van welke aard dan ook. Elke vrijdagmorgen is een vrijwilliger van het diaconale netwerk aanwezig in Perron16.

Iedere vrijdag

Tussen 10.00 en 12.00 uur.

Home-Start Voorthuizen

Home-Start Voorthuizen organiseert ontmoetingsochtenden in Perron 16.
Op de woensdagochtenden is het alleen open voor ouders van jonge kinderen. Op deze ochtenden zullen er twee vrijwilligsters van Home-Start aanwezig zijn. Daarnaast organiseert Home-Start speciale thema ochtenden, deze zijn in de agenda te vinden.
Home-Start organiseert de ochtenden in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin Barneveld.

Binnenlopen

Tijdens deze ochtend kun je binnenlopen voor een kopje koffie of thee, een gesprekje met andere ouders en met jouw vragen op het gebied van opgroeien en opvoeden. Je kan hier praten over wat jou bezighoudt, bijvoorbeeld over opvoeding, verzorging, werk, tijd voor jezelf etc. Kinderen tot 4 jaar kunnen tijdens deze ochtend met andere kinderen spelen.

Elke woensdagmorgen. In de schoolvakanties zijn er geen ontmoetingsochtenden.

Vrije inloop van 9.30 tot 11.30

Telefoonnummer

0342-414816

Mailadressen

cjgbarneveld@barneveld.nl
barneveld@home-start.nl

Websites

www.cjgbarneveld.nl
www.home-start.nl