Blog

Perron16 / Verhuizing  / Start verbouwing van Smidsplein 6

Start verbouwing van Smidsplein 6

Verschillende bestuursleden en vrijwilligers van Perron16 Voorthuizen vertellen door middel van een blog over hun vrijwilligerswerk en wat hen verder bezighoudt. In het blog dat we publiceren op de website en op facebook en in de nieuwsbrief aan onze vrijwilligers kun je straks ook lezen wat de stand van zaken is met betrekking tot de verhuizing van Perron16 naar een eigen pand. Vandaag vertelt Jacco Vlijm ons goed nieuws! Er is voldoende financiële basis om van start te kunnen gaan met de verbouwing van het nieuwe pand aan het Smidsplein 6.
Veel subsidieregelingen hebben een duidelijke doelgroep, strenge voorwaarden en een deadline voor een aanvraag. Soms moet een stichting eerst een project laten controleren voordat je voor een project een subsidie aan kunt aanvragen. We hebben als bestuur van Perron16 ook geleerd: Je krijgt meestal geen subsidie voor een project dat je al bent begonnen. We moesten daarom het afgelopen half jaar nog even op onze handen zitten. Maar het goede nieuws is dat echt concrete stappen kunnen gaan zetten met betrekking tot het slopen, verbouwen en inrichten van Smidsplein 6!
Op dit moment is er een bouwcommissie gevormd en denken we na over verdere sponsoring voor alle uitdagende plannen die er zijn. De offertes voor een nieuwe keuken zijn aangevraagd en er zijn plannen voor de nieuwe inrichting. Kortom, allemaal mooie ontwikkelingen voor Perron16!
Een mooie nieuwe activiteit is het voorlezen van bibliotheekmedewerker Jantine de Jong aan de allerkleinsten met hun (groot)ouders of verzorgers. In de speelotheek ‘t Wagonnetje in Perron16 in Voorthuizen van 13.30 tot 15.00 uur. Het voorlezen is gestart op donderdag 23 september om 13.30 en Jantine is daarna wekelijks aanwezig tot en met 16 december 2021.
Aansluitend geeft Jantine ook voorleestips, boekentips en is er mogelijkheid tot vragen stellen over (voor)lezen. Ook als men het lastig vindt om (voor) te lezen, kan Jantine advies geven. De activiteit is gratis en van tevoren aanmelden is niet nodig.
Het was al aangekondigd, maar nu kan het dan echt: vrijwilligers kunnen een kijkje komen nemen voor de verbouwing begint in het nieuwe pand. En je kunt direct je handen uit de mouwen steken!
Op zaterdag 9 oktober van 11.00-13.00 uur zijn de deuren open en mag je een kijkje komen nemen. We laten graag vast tekeningen en een “artist’s impression”, een indruk hoe het nieuwe Perron16 eruit gaat zien. Dus kom zeker even langs. Je bent welkom!
Natuurlijk zijn alle Perron16-bezoekers van harte welkom in de Crescendo-kantine van de muziekvereniging aan de van den Berglaan 4.
De openingstijden:
– Zondag 15.00-17.00 uur;
– Maandag van 10-00 12-00 uur;
– Donderdag 10.00-12.00 uur;
– Vrijdag 10.00-12.00 uur;
– Zaterdag 10.00-12.00 uur.
Hartelijke groet en misschien tot  zaterdag 9 oktober! Alvast een fijn weekend!
Jacco Vlijm,
Bestuurslid Perron16