Blog

Perron16 / Verhuizing  / Plannen voor Perron16

Plannen voor Perron16

Plannen voor Perron16

Verschillende bestuursleden en vrijwilligers van Perron16 in  Voorthuizen vertellen door middel van een blog over hun vrijwilligerswerk en wat hen verder bezighoudt. In het blog dat we publiceren op de website en op facebook en in de nieuwsbrief aan onze vrijwilligers kun je straks ook lezen wat de stand van zaken is met betrekking tot de verhuizing van Perron16 naar een eigen pand. Vandaag doet Johan Borren de voorzitter van Perron16 de aftrap. Ook laten we de komende tijd vrijwilligers aan het woord.

Ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar met alle mooie ontwikkelingen die er zijn voor Perron16, de afgelopen vakantie met veel sport op televisie de start van de eredivisie en het vakantiegevoel nog in mijn lijf bekruipt mij een tevreden gevoel. Maar we zijn er nog niet! Dan heb ik het over de verhuisplannen voor Perron16 en de coronapandemie.

Om met dat laatste te beginnen. Op vrijdag 13 augustus 2021 was er weer een persconferentie. En waren Mark Rutte en minister Hugo de Jonge op televisie.
Ze vertelden over hoe het nu gaat met het coronavirus. Naar aanleiding van deze laatste persconferentie en de versoepelingen het volgende: In ons oude pand aan Smidsplein 16 was er niet voldoende ruimte om onbeperkt gasten te ontvangen. Het stoplicht heeft ons geholpen om hier goed op te letten. Alle basisregels gelden nog steeds. Mensen kunnen elkaar nog steeds besmetten. Ook na vaccinatie. Daarom blijft het advies: Blijf handen wassen en afstand houden. Bij klachten: blijf thuis en laat u snel testen. En zorg voor voldoende frisse lucht. Zo krijgt corona geen kans. Het kabinet bekijkt nog op welke manier en wanneer de laatste stap van het openingsplan (het loslaten van de anderhalve meter en de overige basisregels) gezet kan worden. Ik kijk ernaar uit dat de anderhalve meter niet meer nodig is en dat we in het nieuwe pand de ruimte hebben om iedereen te kunnen ontmoeten.

Elkaar ontmoeten wat zijn we daar met zijn allen aan toe! Jong of oud. Bij Perron16 is iedereen welkom. We willen daar in het nieuwe pand ruimte aan geven. De aankoop van het nieuwe pand in het Kattensteegje is gelukt. We gaan verhuizen naar Smidsplein 6! De verbouwing is helaas nog niet gestart. Dit heeft te maken met een subsidie aanvragen bij fondsen. Eén van de voorwaarden bij deze subsidieaanvraag is: Voordat de subsidie wordt toegekend mogen er nog geen bouw- of sloopactiviteiten plaatsvinden. We wachten dus nog op een hopelijk positief bericht van de fondsen en gaan ondertussen door met onze (verhuis)plannen. Omdat de huur van het pand aan de Smidsplein 16 is opgezegd, gaat Perron16 tijdelijk verhuizen naar Van den Berglaan 4 (Crescendo).

Alle Perron16-bezoekers zijn met ingang van zondag 29 augustus van harte welkom in de Crescendo-kantine van de muziekvereniging aan de van den Berglaan 4.  Ook speelotheek ‘Het Wagonnetje verhuist tijdelijk naar Crescendo.

De openingstijden:

  • Zondag 15.00-17.00 uur
  • Donderdag 10.00-12.00 uur
  • Vrijdag 10.00-12.00 uur
  • Zaterdag 10.00-12.00 uur

Binnen is plaats voor 14 gasten – buiten onbeperkt!

Let op: deze week is Perron16 gesloten.

Ik hoop dat iedereen goed uitgerust is van de vakantie. Ik kijk met een goed gevoel uit naar alle nieuwe plannen voor Perron16.

Hartelijke groet,

Johan Borren

voorzitter Perron16